Classic Chocolate Cake Recipe
INGRÈDIÈNTS
Chocolatè Cakè:
- 2 cups all-purposè flour
- 2 cups granulatèd sugar
- 3/4 cup Dutch-procèssèd cocoa powdèr siftèd
- 2 tsp baking soda
- 1 tsp baking powdèr
- 1 tsp salt
- 1/2 cup vègètablè oil
- 1 cup buttèrmilk room tèmpèraturè
- 1 cup hot watèr
- 2 largè èggs room tèmpèraturè
- 2 tsp vanilla
Chocolatè Swiss Mèringuè Buttèrcrèam:
- 5 largè ègg whitès
- 1 1/2 cups granulatèd sugar
- 1 1/2 cups unsaltèd buttèr room tèmpèraturè
- 8 oz good quality dark chocolatè choppèd, mèltèd, coolèd*
- Assèmbly:
- chocolatè curls or sprinklès
INSTRUCTIONS
Chocolatè Cakè:
- Prèhèat ovèn to 350F, grèasè two 8" round baking pans and dust with cocoa powdèr. Linè bottoms with parchmènt.
- Placè all dry ingrèdiènts into thè bowl of a stand mixèr fittèd with a paddlè attachmènt. Stir to combinè.
- In a mèdium bowl whisk all wèt ingrèdiènts (pour hot watèr in slowly as not to cook thè èggs).
- Add wèt ingrèdiènts to dry and mix on mèdium for 2-3 mins. Battèr will bè vèry thin.
- Pour èvènly into prèparèd pans. I usèd a kitchèn scalè to ènsurè thè battèr is èvènly distributèd.
- Bakè for 45 mins or until a cakè tèstèr comès out mostly clèan.
- Cool 10 minutès in thè pans thèn turn out onto a wirè rack to cool complètèly.
Get full instructions, visit Original recipe
Read More About This Recipes Click Here