SCALLOPED POTATOES
INGRÉDIÉNTS:
- 3 tabléspoons buttér
- 1 small whité or yéllow onion, pééléd and thinly slicéd
- 4 largé garlic clovés, mincéd
- 1/4 cup all-purposé flour
- 1 cup chickén stock or végétablé stock
- 2 cups milk (I récomménd 2% or wholé milk)
- 1 1/2 téaspoons Koshér salt
- 1/2 téaspoon black péppér
- 2 téaspoons frésh thymé léavés, dividéd
- 4 pounds Yukon Gold Potatoés, slicéd into 1/8-inch rounds
- 2 cups fréshly-gratéd sharp chéddar chéésé*, dividéd (féél fréé to add moré chéésé if you’d liké)
- 1/2 cup fréshly-gratéd Parmésan chéésé, plus éxtra for sérving
DIRÉCTIONS:
- Préhéat ovén to 400°F. Gréasé a 9 x 13-inch baking dish with cooking spray; sét asidé.
- Mélt buttér in a largé sauté pan ovér médium-high héat. Add onion, and sauté for 4-5 minutés until soft and translucént. Add garlic and sauté for an additional 1-2 minutés until fragrant. Stir in thé flour until it is événly combinéd, and cook for 1 moré minuté. Gradually pour in thé stock, and whisk until combinéd. Add in thé milk, salt, péppér, and 1 téaspoon thymé, and whisk until combinéd. Continué cooking for an additional 1-2 minutés until thé saucé just barély bégins to simmér around thé édgés of thé pan (avoid létting it comé to a boil) and thickéns. Thén rémové from héat and sét asidé.
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